Uw Klokkenmaker

 

Het verhaal van een klok

Klokken lopen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar en dat jaren achtereen. Doordat bijna alle klokken, digitale klokken daargelaten, bestaan uit bewegende delen, is het begrijpelijk dat na jaren van trouwe dienst een klok onderhoud nodig heeft. Dit kan vergeleken worden met een auto die ook regelmatig een onderhoudsbeurt nodig heeft. De olie en vetten van een auto drogen uit en verzamelen stof. 

Bij een klok is dit ook het geval. Op bepaalde onderdelen in de klok wordt grote kracht uitgeoefend door een sterke veer of een zwaar gewicht. Samen met uitgedroogde olie, stof en minuscule metaaldeeltjes zorgt dit voor onvermijdelijke slijtage. De klok zal slechter functioneren of zelfs stil gaan staan.

 

Reparatie

Om te zorgen dat uw klok er weer jaren tegenaan kan,onderwerpen wij uw klok aan een revisie. Door uw klok helemaal uit elkaar te halen en te reinigen,onderzoeken wijde slijtage van uw klok. De tappen, de delen van de assen die in de lagers ronddraaien, worden door ons opnieuw gepolijst, omdat deze door het jarenlange ronddraaien versleten en 'ruw' zijn geworden.  Hierna pakken we de lagers aan. Door slijtage zijn de lagers vaak vervormd en toe aan vervanging. Vervolgens wordt uw klok nog een tweede keer gereinigd en dan zetten wij uw klok deel voor deel in elkaar. Uw klok wordt nog voorzien van de juiste olie en vet. Tenslotte wordt uw klok afgeregeld en ter controle aan de muur gehangen. Klokken worden altijd nog een paar weken in ons atelier afgeregeld en bijgesteld, zodat wij u bij de teruggave van uw klok kunnen garanderen dat het perfect loopt. 

 

 

Batterijen klokken

  Batterij uurwerken kunnen op den duur ook stoppen met lopen. Bij goedkope klokken worden deze geheel vervangen. Maar toch zijn er duurdere kwarts klokken of die met emotionele waarde waar het het toch echt waard is om hem te laten repareren. Wij kunnen het helemaal begrijpen dat soms naar tientallen jaren het toch fijn is om de zelfde klok aan de muur te hebben. In ons uurwerk atelier hebben wij alle gereedschappen om deze klokken ook weer een tweede leven te geven.

 

Prijs opgaven

Klokken kunnen voorlopen, gelijklopen, achterlopen of stilstaan. De oorzaken voor deze afwijkingen kunnen bijzonder uiteenlopend zijn: van zeer eenvoudig tot een aantal uiterst complex samenwerkende factoren. Hierdoor is het helaas niet mogelijk een prijs te bepalen zonder wij uw klok hebben kunnen zien. U bent hiervoor vrijblijvend welkom bij ons atelier voor een kosteloze prijsopgave.

 

Wij halen ook op in:

Schoonhoven, Nieuwpoort, Groot-ammers, Bergambacht, Ottoland, Goudriaan, Nooderloos, meerkerk , Ouderkerk aan den ijssel ,Lekkerkerk , Krimpen aan de lek , Krimpen aan den ijssel ,Moordrecht, Gouda, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Polsbroek, Lopik, Oudewater, Mondfoort, Linschoten, Papekop, Driebuggen, Ijselstein, Nieuwegein, Vianen, Kanaleneiland, Meern, Lunetten, Harmelen, Leidsche rijn, Kamerik, Zegveld, Maarssen, Houten, Bunnik, Bilthoven, Utrecht, Rotterdam, Zoetemeer, Bleiswijk, Bergambacht, Dordrecht, Zwijndrecht, Barendrecht, Ridderkerk